Kategorier
Nyheder

Nexus Interim købt af franske Valtus Group

Pressemeddelelse, København 14. september 2021 

Danmarks største Executive Interim Management-udbyder, Nexus Interim, får efter opkøbet styrket adgang til skandinaviske og internationale topprofiler og kommer til at sidde tungt på markedet for executive interim managers til store og mellemstore virksomheder i Norden.

Med opkøbet kan kunder hos Nexus Interim nu få adgang til langt flere velkvalificerede interim managers fra hele Norden og Europa.

Valtus Group er den største europæiske udbyder af interim management, med egne selskaber i Frankrig, England, Sverige og Finland, og er delvist ejet af den store franske finanskoncern Societé Generale. Valtus Group har opkøbt førende interim-udbydere i Norden og er Europas største interim udbyder.

Efter købet forventer Nexus Interim, at omsætningen på det danske kontor fordobles over de kommende tre til fire år.

Göran Johansson, adm. direktør i Nexus Interim siger:

– Erhvervslivet har stor mangel på erfarne ledere og specialister, og vi oplever konstant stigende efterspørgsel. Hvor danske virksomheder tidligere foretrak danske interim managers, ser vi nu, at man efterspørger de skarpeste profiler fra det internationale erhvervsliv, og det kan vi levere i samarbejdet med Valtus Group.

– Flere og flere virksomheder ser værdien i at engagere erfarne midlertidige ledere til projekter for at accelerere hastigheden og styrke implementeringen af forandringsprojekter. Vi bidrager med Interim Managers til turnarounds, rekonstruktioner, transformationer og andre komplekse forandringsprojekter m.h.p. vækst og omkostningsreduktion. Med nye internationale ejere kan vi nu gøre dette i en helt anden skala, siger Göran Johansson, adm. direktør i Nexus Interim.

Nexus Interim fortsætter under eget navn, og får nu et tæt samarbejde med Valtus Groups øvrige selskaber i Norden og internationalt.

Poul Larsen, partner i Nexus Interim, siger:

– Kulturen på tværs af landene i Norden er så ens, at det i dag er ukompliceret for en svensk topleder at gå ind og hjælpe en dansk virksomhed – og vice versa. Derfor kan vi fremover søge i hele Norden, når vi skal finde kandidater til opgaver i Danmark. Vi har i forvejen Danmarks suverænt største database med professionelle interim managers, og den bliver nu mere end fordoblet med tilførslen af nordiske kandidater.

Valtus Group opkøbte i december 2020 Nordic Interim, som er markedsledende i Sverige og Finland, og med Nexus Interim dækker Valtus Group nu det meste af Norden.

Philippe Soullier, CEO og stifter, Valtus Group, siger:

– Nexus Interim er den førende interim-udbyder i Danmark, og vi havde i forvejen markedsledende positioner i Sverige og Finland, så det var naturligt at tage dette skridt for at skabe en stærk nordisk enhed. Nexus’ erfaring, stærke processer og store database gjorde dem til det oplagte valg, så vi kan tilbyde et endnu bredere udvalg af kompetencer til vores kunder.

Først og størst i Danmark

Göran Johansson stiftede Nexus Interim i år 2000, og dermed blev virksomheden den første interim-udbyder i Danmark. Nexus Interim har opbygget en solid forretning på at levere topprofiler til at løse midlertidige udfordringer i danske virksomheder og organisationer.

Göran Johansson uddyber:

– Med dette opkøb bliver Nexus Interim det eneste reelle valg for de største selskaber i Danmark og Norden, da de får adgang til den klart største pulje af topprofiler fra Norden og internationalt.

Den udvidede database betyder en endnu bredere kompetencepulje at tage fra, så hvis man fx har brug for en adm. direktør til en softwarevirksomhed, så kan man finde én, der netop har prøvet det før. Specifik fagerfaring, branchekendskab, og personlighed er de centrale kriterier, når Nexus Interim matcher en interim manager med en opgave i en stor organisation.

Interim Management populært blandt de større virksomheder

Både Nexus Interim og Valtus Group har oplevet, at interim management stiger i popularitet især blandt store og mellemstore virksomheder i erhvervslivet. Det skyldes ifølge Göran Johansson, at udviklingen i samfundet stiger eksponentielt, både når det gælder hastighed og kompleksitet.

– Man kan ikke bare undvære kvalificerede folk på topposterne et halvt års tid til man finder den rette permanente leder. Man kræver og forventer at få topprofiler øjeblikkeligt, både til transformations- og forandringsprojekter og til gaps i organisationen, profiler som garanteret kan gennemføre den aktuelle opgave med succes. Ellers kommer de bagud i konkurrencen og det er dyrt, siger Göran Johansson.